Kunst inspireert, het geeft ons energie en het kan de vonk zijn om nieuwe ideeën te creëren. Ik hou van kunst, ik bewonder het werk van oude meesters en jonge hemelbestormers. Het is onwaarschijnlijk hoe groot en hoe divers het creatieve potentieel van de mens is.

Ik werk al jarenlang als illustrator en grafisch vormgever, en twijfel al even lang of het zinvol is om aan het grote reservoir van bestaande kunst iets toe te voegen. De vraag die ik me stelde was steeds: Art? Really, do we need more of it? De (geklimatiseerde) kelders van musea wereldwijd bulken van meesterwerken die het daglicht wellicht nooit meer zullen zien. Heb ik dan de pretentie om hier nog iets aan toe te voegen?

Op dit moment zitten we op een scharnierpunt in de evolutie van mens, maatschappij en planeet. Ik heb jarenlang mijn maatschappelijk engagement geuit door zoveel mogelijk te werken voor organisaties die van de wereld een betere plek maken (voor educatieve organisaties, noord-zuid-organisaties, ecologische en duurzame projecten), wat ik ook heb proberen door te trekken met de oprichting van Uitgeverij Les Iles.

Voor mij is nu ook het moment gekomen om ook mijn stem te laten horen op een andere manier, los van opdrachtgevers of projecten, een bijdrage aan de veranderende wereld en de uitdagingen waar we voor staan, door middel van sprekende werken en projecten.

Coming soon…

Wil je inzicht hebben van mijn creatieve proces, check dan mijn instagram, youtube en tiktok-kanaal, maar uiteraard gaat er niets boven écht menselijk contact, dus stuur gerust een mail voor een exclusief en uiteraard vrijblijvend bezoek aan het atelier.

Lange tijd ging ik er vanuit dat er in mijn familie weinig interesse was in creatieve uitingen. Mijn ene grootvader was landbouwer, en de andere was kraanmachinist op een scheepswerf, en deeltijds smokkelaar. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik, verborgen tussen foto en kader, enkele foto’s vond van mijn overgrootvader August Jules Segers, aan het werk in zijn atelier. Als er iemand meer info heeft over deze – blijkbaar vergeten – kunstenaar, gelieve me dan te contacteren. Ik ben erg uiteraard erg benieuwd naar de werken die hij heeft gemaakt.