“Een prachtig prentenboek! Het eerste kinderboek (wat mij betreft) waar op een redelijk verantwoorde wijze heel wat ambachten en nijverheden realistisch getekend werden. Dit leuke kijkboek is te koop via ETWIE of in de lokale boekhandel.”

https://etwie.be/nl/kennisbank/nieuws/vers-van-de-pers-het-etwie-kinderboek

ETWIE (Expertisecentrum voor Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel Erfgoed) heeft als missie om oude ambachten en vergeten beroepen in beeld te brengen. Een van de grootste troeven van dit industrieel en technisch erfgoed is immers dat het tot de verbeelding spreekt.

Niemand begreep dat beter dan illustrator en designer Gunter Segers. In tien boeiende panorama’s loodst hij de jonge lezer langs de haven, de textielfabriek, de steenbakkerij en veel meer. In elke tekening wordt ook de link met vandaag gemaakt. Spot jij de moderne windmolen tussen de oude molens, de e-reader in de drukkerij of het tiktokkende kind aan de posttrein?

Gunter Segers is gespecialiseerd in illustraties, character design en grafische vormgeving. Hij maakte eerder al verschillende prentenboeken en kijk- en zoekboeken.

ETWIE maakte een kinderboek!

In ‘Hier wordt gewerkt’ loodsen we je aan de hand van kleurrijke prenten van illustrator Gunter Segers langs verschillende ateliers en werkplaatsen. De haven bruist van de bedrijvigheid. Zoemende spinmachines en kletterende weefgetouwen vullen de textielfabriek. Letter voor letter komt een boek in de drukkerij tot leven. Boomstammen worden omgevormd tot schoen. Graan wordt gemalen. Broodjes worden gebakken. In de steenbakkerij zie je hoe bakstenen gemaakt worden. In de smidse is het lekker warm. De steenkoolmijn neemt je mee onder de grond, en ook het laboratorium is best een spannende plek! Kan je alle voertuigen opnoemen die je tegenkomt onderweg?

We hopen dat jullie nu al popelen om dit fantastische prentenboek in huis te halen; ontdekkingsplezier voor de kleine én de grote erfgoedliefhebber!

Hoe je het boek kan bestellen:

  • Spring binnen in het Industriemuseum in Gent en koop dit pareltje in de museumshop;
  • Bestel via de online museumshop van het Industriemuseum (onderaan). Let wel: het is een boek van groter formaat, dus er zijn €4,5 verzendkosten aan verbonden;
  • Ken je iemand uit team ETWIE en haal je het graag persoonlijk bij ons af? Stuur ons gerust een mailtje: lieselot@etwie.be;
  • Ga langs bij je lokale boekhandel.