Recensie van Mama’s Meisje (dé blog voor Mama’s die het Meisje in zichzelf niet vergeten!)

https://www.mamasmeisje.com/2018/11/21/sinterklaas-zoekboek-deltas/

“Het is weer zover; pepernoten, cadeautjes, marsepein en chocoladeletters. Je kan er haast niet om heen, de Goedheiligman is weer in het land. Met twee dames van 2 en 4 jaar zitten wij volop in het hele Sint-gebeuren en ik vind het heerlijk! Het heeft zo iets nostalgisch… Het leeft hier thuis dus enorm en om helemaal in de Sint-sferen te blijven pakken we ’s avonds voor het slapen gaan ook regelmatig een Sinterklaas gerelateerd boek. En dat hoeft niet altijd een voorleesboek te zijn. Zo hebben we onlangs een prachtig zoekboek opgestuurd gekregen: Het grote Sinterklaas kijk- en zoekboek van Deltas, met illustraties van Gunter Segers.

Het boek staat boordevol mooie zoekplaten met daarbij korte verhaaltjes. We mogen op veel verschillende plekken een kijkje nemen zoals bijvoorbeeld in de keuken van Sinterklaas, in het pakhuis vol pakjes, op de stoomboot en op de daken. In de korte verhaaltjes zijn zoekopdrachtjes verwerkt maar de tekeningen zijn zo divers dat je zelf ook tal van opdrachtjes kunt bedenken. De zoekplaten zijn niet makkelijk; een beetje ‘Where’s Waldo’ voor kinderen zeg maar. Je kindje is er dus wel even zoet mee. Het boek is gemaakt van stevig karton en dat is fijn want kinderen en kwetsbare boeken blijkt geen goede combi. Bij ons thuis in ieder geval niet. De oudste mag ook graag nog even zelf ‘lezen’ in bed en dan is zo’n stevig boek erg prettig. Dus, is je kindje gek op Sinterklaas, zoekboeken en houdt hij of zij wel van een uitdaging? Dan moet dit boek maar snel op het verlanglijstje! Wie weet doet de Sint er wat mee;-)”