Als er één band is in de Belgische popgeschiedenis die als een komeet omhoog schoot, dan is het wel Allez Allez. Enkele Brusselse muzikanten en een Britse zangeres stampten de groep in 1981 uit de grond. Hun carrière verliep zeer intens, maar was ook kort. Alhoewel de groep in 1985 reeds splitte, wist de band in die korte periode naam te maken via hun opzwepende concerten. Hun mix van punk, funk en Afrikaanse ritmes werd geapprecieerd in binnen- en buitenland. Live op de BBC, voor een uitverkocht Vorst Nationaal en op het podium van het toen nog Torhout/Werchter noemende dubbelfestival, zijn maar enkele van hun wapenfeiten. Vernieuwend en opvallend was Allez Allez zeker en het publiek meeslepen in hun muzikale ‘melting pot’ behoorde tot de vaste ingrediënten van hun optredens. Daarom is het ook leuk dat de toenmalige bassist van Allez Allez, Marcassou aka Marka, zijn herinneringen aan die roemrijke periode in een boekje neerschreef. In zijn voorwoord zegt Marka dat het boek geen biografie is, maar gewoon een samenbundeling van herinneringen en ook een ‘dank je wel’ aan de bandleden, voor het avontuur dat zijn leven veranderde.

Presentator Ad Visser en Marc Decock van de Ancienne Belgique bewieroken de band ook in een kort voorwoord. Dan is het aan Marka, die op een luchtige, humoristische en ietwat jongensachtige manier het ontstaan van het door de blonde Sarah Osborne aangevuurde Allez Allez, uit de doeken doet. Veel repeteren in vochtige repetitiehokken leidt de band naar de studio waar ze hun klassiekers ‘Allez Allez’ en ‘African Queen’ opnemen. De toon is gezet voor vele optredens, tournees en plaatopnames. Toch komt er jammer genoeg veel te vlug een einde aan het geluk, wanneer Sarah in Engeland huwt en er ook blijft. De overige leden weten maar al te goed dat dit het einde is van een hemels avontuur.

Dit alles en nog veel meer beschrijft Marka in dit werk. Zijn vlotte schrijfstijl, de massa’s anekdotes en weetjes, aangevuld met knappe foto’s van de band, de platenhoezen, affiches, tickets, enz. maken dat je dit werk in één adem uitleest. Als de Belpop en het succesvolle parcours dat Allez Allez aflegde, jou boeien dan hoort dit boekje zonder pardon thuis in je boekenkast. Een aanrader!